Slow Scan

Na de Kick Start ontwerpen we de Slow Scan.

Deze Slow Scan is cruciaal om de volgende stap, de Big Data Carrousel, tot een succes te maken. Deze stap is niet alleen van belang in de voorbereiding van de inhoud van de Carrousel, tevens wordt hiermee een denkproces op gang gebracht bij de medewerkers en management.

Onze inzet bij Otto en zijn team

  • De Changability Survey: De door ons wetenschappelijk ontwikkelde survey, waarin we de veranderbaarheid van de organisatie zichtbaar maken. Tevens wordt inzichtelijk gemaakt hoe de verschillende organisatie-lagen zich tot elkaar verhouden 
  • Workshop Storytelling: In deze creatieve workshop maken deelnemers fictieve verhalen, die vervolgens een goed beeld blijken te geven over wat er hand is binnen de organisatie. 

Verrassend


De verschillende uitkomsten op de verschillende organisatielagen waren misschien wel het meest verrassende uit deze Slow Scan. Het was bijvoorbeeld bijzonder om te zien dat wíj dachten dat de communicatie prima op orde was, terwijl het middenkader en de medewerkers dat onvoldoende vonden.

Overigens waren ook de verhalen die de medewerkers hebben geschreven in de storytelling workshop, werkelijk hilarisch!! We denken er over om hiervan een klein boekje te maken, voor elke medewerker. ????”

Volgende stap - Big Data Carrousel

De opgehaalde data heeft geen betekenis van zichzelf. Door met elkaar in dialoog te gaan, wordt betekenis gegeven aan de uitkomsten van de Slow Scan. Wij geloven dat aan deze betekenisgevende activiteit zoveel mogelijk medewerkers moeten bijdragen, in ieder geval een goede doorsnee van de organisatie. Het is zelfs mogelijk om externe stakeholders daarbij te betrekken.

Lees verder