Kick Start

The ART OF DIALOGUE

In de Kick Start sessie gaan we met het management team onderzoeken wat voor de organisatie de belangrijkste thema’s zijn. In ongeveer een dagdeel gaan we in dialoog over het business model. Het Business Model Canvas kan een goed hulpmiddel zijn om strategische focus aan brengen.

Kick Start sessie

In deze sessie worden de eerste keuzes reeds gemaakt, zodat we gedurende het gehele traject de energie kunnen richten op een beperkt aantal belangrijke thema’s.

We zijn in deze sessie niet op zoek naar consensus, maar naar keuzes die unaniem zijn. Indien nodig maken we in deze sessie gebruik van nieuwe passende besluitvormingstechnieken

Onze inzet bij Otto en zijn team

  • Een wandelcoaching met het team op zoek naar de missie en leidende principes
  • Business Model Innovatie met behulp van het Business Model Canvas en haar ‘mechanics’ 

De spiegel voorgehouden


“In slechts ongeveer 1 dagdeel hebben we al een goed beeld gekregen wat onze focus zou moeten worden voor het komende jaar. Door ons een spiegel voor te houden op onze leidende principes ontstond vanzelf een logische richting “

Volgende stap - Slow Scan

Een goede voorbereiding is het halve werk! We willen weten hoe adaptief de organisatie is, waar de pijnpunten maar ook de sterke punten van de organisatie zit. Waar moeten we rekening mee houden en wat kan versterkt gaan worden.
Wij geloven niet een Quick & Dirty, wel in Slow & Profound. Liever langzaam en (door)grondig, de onderstroom boven tafel brengen.

Lees verder